معرفی عطر های جدید

مروری بر تاریخچه عطر: از آغاز پیدایش آن تا قرن 21

در این مقاله نگاهی به تاریخچه عطر می اندازیم و حوادثی که بر سر این ماده شگفت انگیز گذشته است را مرور می کنیم.

این روزها تقریباً همه از عطر استفاده می‌کنند تا احساس جذابیت و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند.

اما چه کسی فکر می‌کرد که زنان در قرن نوزدهم عطر را به‌عنوان یک نوشیدنی استفاده می‌کردند؟ این نشان می‌دهد که عطر، مانند هر چیز دیگری، در طول سال‌ها تکامل یافته است.

پس آماده باشید تا در یک سفر تاریخی، نگاهی هیجان‌انگیز به تارخچه عطر بیاندازیم!

 تاریخچه عطر از مصر: مصریان باستان و استفاده از عطر

Ancient Egyptian art showing women using perfume

مصریان باستان در سال 3000 قبل از میلاد برای مقاصد مختلف از عطر استفاده می‌کردند. استفاده از عطر در مصر باستان برای مراسم مذهبی بسیار رایج بود. به‌طوری که دستور تهیه آن‌ها بر روی دیوارهای معابد در دوره بطلمیوسی حکاکی شده است.

همچنین از عطر برای مومیایی کردن استفاده می‌شد، زیرا بوی خوش نشانه‌ای از تقدس بود.

کیفی (Kyphi) محبوب‌ترین عطری بود که به عنوان بخور در معابد و برای مومیایی‌ها استفاده می‌شد. نوشیدنی‌ای نیز از آن تهیه می‌شد که خواص درمانی داشت و برای درمان بیماری‌هایی مانند آسم به کار می‌رفت.

همانند امروز، مصریان باستان نیز به بهداشت فردی اهمیت می‌دادند و از عطر برای نرم و تمیز کردن پوست و جلوگیری از بوی بد بدن استفاده می‌کردند.

برای ساخت عطر، مصریان باستان از تکنیک‌های تولید عطر مانند اینفلوراژ (enfleurage) استفاده می‌کردند و موادی مانند روغن مورینگا، کتان، کنجد و کرچک را به کار می‌بردند.

Tapputi و کشف فرمول عطر در 1200 قبل از میلاد

Ancient recipe for Taputti carved into a rock

آثار باستانی حاوی دستور تهیه عطری از Tapputi Tapputi-Belatekallim اولین شیمیدان ثبت‌شده در تاریخ است که به‌عنوان عطرساز در بین‌النهرین فعالیت می‌کرد.

آثار او به زبان اکدی بر روی لوح‌های گلی نوشته شده بود و پس از ترجمه، کارشناسان عطر دریافتند که او از تکنیک‌های عطرسازی مانند تقطیر و اینفلوراژ سرد که امروز استفاده می‌کنیم، بهره می‌برد.

بر اساس گفته‌های یک کارشناس عطر باستان، Tapputi عطرهایی با استفاده از گل‌ها، رزین درخت، ادویه‌جات و گیاهان می‌ساخت.

یکی از دستورالعمل‌های باقی‌مانده Tapputi، یک مرهم معطر برای پادشاه بابل بود. دو لوح از آثار Tapputi در موزه لوور در پاریس و موزه دختران در آلمان نگهداری می‌شود.

کهربا، مورد استفاده در قرن دهم

An artist impression of Ambergris perfume which comes from whales vomit

تصویر هنری از عطر کهربا که از استفراغ نهنگ تهیه می‌شود در ساخت عطر، ماندگاری رایحه یکی از مهم‌ترین عوامل است؛ به همین دلیل از کهربا (Ambergris) در عطرها استفاده می‌شود. اما این ماده شما را شگفت‌زده خواهد کرد، زیرا در روده‌های نهنگ‌های عنبر تولید می‌شود و به دلیل کمیاب بودن، می‌تواند تا ۷۰۰۰ دلار برای هر پوند (۴۵۳ گرم) قیمت داشته باشد!

برخی از شرکت‌های عطرسازی که از کهربا استفاده می‌کنند عبارتند از Chanel، Creed، و Roja Parfums.

اما کهربا تنها ماده عجیب در عطرسازی نیست. سیوت (Civet)، کاستوریوم (Castoreum)، و مشک نیز از دیگر مواد عجیب و غریب هستند که از غدد مخرجی حیوانات مختلف به‌دست می‌آیند و برای بهبود رایحه عطرها به کار می‌روند.این مواد در تاریخچه عطر نقش مهمی را ایفا می کنند.

تولید “او دو تویلت” در قرن چهاردهم

A bottle of Eau de Toilette

یک بطری او دو تویلت ترجمه انگلیسی  (Eau de Toilette) به “آب توالت” شاید به نظر بوی ناخوشایندی داشته باشد، اما در واقع یکی از پرفروش‌ترین انواع عطرها است زیرا ارزان‌تر بوده و برای استفاده روزانه مناسب است.

یک مرد مجارستانی ناشناس به عنوان مخترع “او دو تویلت” شناخته می‌شود. گفته می‌شود این عطر به درخواست ملکه الیزابت مجارستان ساخته شد و نتیجه آن اولین عطر مبتنی بر الکل، یعنی “آب مجارستان” (Hungary Water) بود.

در تهیه آب مجارستان، از لیمو، گل پرتقال، آویشن و رزماری در محلول الکلی استفاده می‌شد.

تولید “اُ د کلن” در قرن هجدهم

A bottle of Eau de Cologne

یک بطری اُ د کلن “اُ د کلن” (Eau de Cologne) توسط یوهان ماریا فارینا پس از دلتنگی برای خانه اختراع شد.

فارینا در سال 1709 به برادرش نوشت: “من عطری کشف کرده‌ام که مرا به یاد صبح بهاری ایتالیا می‌اندازد، با بوی گل نرگس و شکوفه‌های پرتقال پس از باران.”

اما فارینا نام اختراع خود را به افتخار محل زندگی‌اش پس از مهاجرت از ایتالیا، یعنی کلن آلمان، گذاشت.

وقتی به کلن سفر کنید، می‌توانید از موزه عطر فارینا بازدید کنید، جایی که می‌توانید از طریق یک تور راهنما با آغازهای فروتنانه فارینا و شهرت “اُ د کلن” آشنا شوید.

“اُ د کلن” آن‌قدر محبوب شد که حتی ناپلئون بناپارت نیز به بوی آن علاقه داشت و هر ماه ۵۰ بطری از آن را سفارش می‌داد.

معرفی “4711 اُ د کلن” در سال 1792

Bottles of vintage 4711 perfume

 

بطری‌های عطر 4711 قدیمی ویلهلم مولهنز “4711 اُ د کلن” را معرفی کرد که قدیمی‌ترین عطری است که تا امروز تولید می‌شود.

این عطر یونی‌سکس است و بوی مرکبات می‌دهد، زیرا شامل موادی مانند لیمو، پرتقال و برگاموت است، اما در ابتدا به‌عنوان یک نوشیدنی سلامت معرفی شد.

نام “4711” به شماره خانه‌ای اشاره دارد که چارلز لاوریه، یک سرباز فرانسوی، برای اقامت سربازان به ساختمان گلکن‌گاسه مولهنز در سال 1796 داده بود. این ساختمان قبلاً کارخانه 4711 بود اما اکنون به یک جاذبه گردشگری تبدیل شده است.

تولید انبوه عطرها در قرن نوزدهم

An advert for Jicky perfume

تبلیغی برای عطر Jicky افزودن مواد شیمیایی مصنوعی باعث شد عطرها برای عموم مردم مقرون به‌صرفه‌تر شوند.

و این نقطه آغاز صنعت مدرن عطرسازی بود، جایی که عطرهای مبتنی بر الکل بیش از روغن‌های معطر رواج یافتند.

اولین عطری که شامل مواد مصنوعی بود، Jicky توسط Guerlain در سال 1889 بود – همان سالی که برج ایفل در فرانسه ساخته شد. Jicky عمدتاً از بوی اسطوخودوس و وانیل تشکیل شده بود، همراه با مقدار کمی مرکبات و ترکیب گل‌های کلاسیک Guerlain.

Chanel نیز یکی از پیشگامان تولید عطرهای مصنوعی بود و عطر Chanel N° 5 را در سال 1921 روانه بازار کرد. فرمول بوی آن توسط ارنست بکس، یک عطرساز روسی-فرانسوی ساخته شد.

گفته می‌شود که دستیار بکس به‌طور تصادفی مقداری آلدئید به عطر اضافه کرد، که این اشتباه به یک نوآوری تبدیل شد.

آغاز عطرهای سلبریتی در اوایل دهه 1980

Perfume being sprayed

پاشیدن عطر سوفیا لورن اولین سلبریتی بود که در سال 1981 عطر خود را روانه بازار کرد.

پس از آن، دیگر عطرهای سلبریتی مانند Uninhibited از Cher و Passion از الیزابت تیلور در سال 1987 معرفی شدند. اما الیزابت تیلور بیشترین تأثیر را در عطرهای سلبریتی داشت، زیرا دومین عطر او، White Diamonds که در سال 1991 عرضه شد، به موفقیت بزرگی دست یافت.

امروزه بسیاری از سلبریتی‌ها، از جمله آریانا گرانده، کیتی پری، و تیلور سوئیفت، خط تولید عطر خود را دارند.

تلاش دانشمندان برای بازسازی عطر کلئوپاترا از سال 2012

Scientists have been trying to recreate Cleopatra's perfume

کلئوپاترا، ملکه‌ای که زمانی بر مصر باستان حکومت می‌کرد، از عطری به نام مندسیان (Mendesian) استفاده می‌کرد که به‌عنوان عطری قوی، تند و کمی مشک‌دار توصیف شده است. محققان بر این باورند که این عطر شامل مواد اولیه‌ای مانند مر (myrrh)، دارچین و روغن‌های ضروری بوده است.

ایده بازسازی عطر مندسیان زمانی آغاز شد که باستان‌شناسان بقایای چیزی را کشف کردند که گفته می‌شود یک کارخانه عطرسازی ۲۳۰۰ ساله بوده است.

در سپتامبر ۲۰۲۱، مقاله‌ای با عنوان “عطر کلئوپاترا” در نشریه باستان‌شناسی خاور نزدیک منتشر شد که توضیح می‌دهد چگونه محققان توانستند عطر او را بازسازی کنند.

دانستن تاریخچه عطر می‌تواند شما را به یاد خاطراتی بیاندازد هنگامی که رایحه خاص خود را اسپری می‌کنید.

اهداف مختلف استفاده از عطر در زمان‌های قدیم و روش‌هایی که برای ساخت عطرها هزاران سال پیش استفاده می‌شده‌اند، ممکن است شما را شگفت‌زده کند.

شاید حتی کنجکاو شوید که چه مواد منحصر به فردی در عطری که معمولاً استفاده می‌کنید وجود دارد که باعث می‌شود اطرافیانتان چشمانشان را ببندند و با یک نفس عمیق بوی آن را استشمام کنند!

خرید از سایت بالوپین

سایت بالوپین نمایندگی عطر لطافه در ایران است. ما همواره سعی داریم انواع محصولات اورجینال برند لطافه و سایر عطر های برند را با مناسب ترین و پایین ترین قیمت در دسترس شما عزیزان قرار دهیم. شما با اطمینان کامل از اصالت کالا می توانید محصول مورد نظر خود را در سایت بالوپین سفارش دهید تا در کوتاه ترین زمان ممکن به دست شما برسد. شما عزیزان میتوانید ادکلن های بسیاری از برند های مطرح جهانی مانند ورساچه, لالیک, آرماف و … در سایت بالوپین به قیمت عمده خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *