دانستنی های عطر

عطر و رایحه در تمدن ایران باستان

ایرانیان، مانند بسیاری از تمدن‌های باستانی، شیفته دنیای عطر و رایحه بودند. عطر برای آن‌ها نماد تجمل و شکوه بود و به واسطه تلاش‌هایشان، به محبوبیت بیشتری دست یافت. استفاده از عطر در ایران باستان تاریخچه ای بسیار طولانی دارد. در طول تاریخ عطر بعنوان کالایی لوکس ارزش بالایی میان مردم ایران زمین داشته است.

استفاده از عطر در ایران باستان

ایرانیان به‌عنوان نوآوران، به دانشی که از مصریان و رومی‌ها در عطرسازی به دست آوردند بسنده نکردند و گام‌هایی فراتر برداشتند. آنان، به عنوان تاجران ماهر در عرصه عطر، نه‌تنها بر بازار آن حاکم بودند بلکه با تغییر فرمول‌های رایج، عطرهای بدون روغن را ابداع کردند که به نوعی پیشگام ترکیبات عطر مدرن به‌شمار می‌رود. این نوآوری چنان تأثیری گذاشت که عطرهای بدون نرم‌کننده دیگر محصولاتی ناقص به‌حساب نمی‌آمدند.

پیشرفت عطرسازی در ایران

در دوران ساسانی، ایرانیان به تولید عطرهای متنوع و عصاره‌های گیاهی توجه خاصی نشان دادند. همانند تمدن‌های دیگر، عطر برای ایرانیان نمادی از ثروت و مقام بود و اشراف ایرانی از عطرهای گران‌بها برای نشان دادن جایگاه اجتماعی خود استفاده می‌کردند.

حتی می‌توان گفت که مفهوم امروزیِ داشتن رایحه‌ای مخصوص از همین‌جا نشأت گرفته است. بسیاری از پادشاهان رایحه‌ای خاص را برای خود برمی‌گزیدند و استفاده از آن را برای دیگران ممنوع می‌کردند؛ به‌عنوان مثال، داریوش در تخت جمشید با شیشه‌های عطر خود به تصویر کشیده شده است.

در دوران هخامنشی، ایرانیان به سنت خلق فضای معطر گرایش داشتند و از بخور و مواد معطر برای ایجاد فضایی دلپذیر در پذیرایی‌ها و جشن‌های سلطنتی استفاده می‌کردند.

تولید عطر در ایران باستان

ایرانیان به کارگاه‌های پیشرفته عطرسازی دسترسی داشتند که امکان ایجاد عطرهای نوین را فراهم می‌کرد. آن‌ها به‌صورت گسترده روی روش‌های تقطیر کار می‌کردند و فرآیندهای جدیدی را برای افزایش تنوع رایحه‌ها و ساده‌سازی تولید آزمودند.

منابع تاریخی نشان می‌دهند که ایرانیان علاقه وافری به گیاهان معطر داشتند و به کشت آن‌ها اهمیت می‌دادند. این گیاهان که در تهیه عطر، بخور و دیگر محصولات معطر به‌کار می‌رفتند، به تولید موادی مانند گلاب، مشک و عنبر کمک می‌کردند.

در واقع، کشت گیاهان و گل‌های متنوع در ایران سبب شد تا حتی گونه‌های جدیدی تولید شوند که دسترسی به مواد اولیه عطرسازی را بیشتر می‌کرد. جغرافی‌دانان ایرانی و مسلمان از گلی زیبا و معطر به نام «اسپورغامی» یاد کرده‌اند که به نام زنبق دره نیز شناخته می‌شود. این گل که همچنان در عطرسازی مدرن محبوب است، نمایانگر ذکاوت و نوآوری عطرسازان ایرانی است که قرن‌ها از زمان خود جلوتر بودند.

خرید عطر اورجینال از بالوپین

ما در فروشگاه بالوپین متعهد به ارائه محصولات با کیفیت بالا به مشتریان خود هستیم. به همین دلیل، ما ضمانت اصالت کالا را برای تمام محصولات خود ارائه می دهیم. در صورت فیک بودن محصول خریداری شده، ادکلن از شما پس گرفته خواهد شد و تمامی هزینه ها از جملههزینه پست و  ادکلن خریداری شده به شما برگشت داده می شود. برای اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران ما تماس بگیرید و یا اینکه از طریق چت باکس موجود در سایت با آنها در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *